maanantai 1. syyskuuta 2014

Elämä teletalossa on kesän ajan ollut rauhallista.Sellaista odottelua …
Onneksi  saimme kesäkuussa vihdosta viimein omaa vettä .
Ai kuinka taivaallisen hyvää se onkaan, kirkasta ja hyvänmakuista. Aluksihan elimme säiliöveden turvin. Voinette arvata, sen olleen sekä pirun pahaa, mutta myös äärettömän kallista …
Jouduimme pihistelemään vedestä toden teolla. Tilannetta lienee kuvaa hyvin se, että minä käytin suihkussa vettä puoltoista ämpärillistä vettä pesten pitkän tukkani hoitoaineineen päivineen … tiskattiin minimivedellä, kertakäyttöastoita käytimme lähes päivittäin.. paitsi kaffeet, ne täytyy juoda posliinimukista <3 Kummasti meidän 5 päinen pesueemme vieraineen päivineen selvisimme, tiukille otti, mutta loppuviimeksi selvisimme kunnialla :)
No eihän se kaivokaan ihan helposti tänne mäelle saatu.. porattiin kyllä syvään, vaan ei tullut vettä. Alkoi hiukan epäilyttää , painehalkaisu toi vettä n 13 l tuntiin … ei siis hurraamista . Päätettiin tehdä uusi painehalkaisu , no vettä tulee, ei ryöppyämällä, mutta tulee ainakin hiukan enemmän kuin tuo 13 litraa tunnissa. ja olimmehan oppineet jo elämään vähällä vedellä …;)
Haaveet "ihmiskattilasta" kalliolla taitaa kuitenkin jäädä, suihkussa nyt kuitenkin voimme käydä huoletta ja tiskit tiskattua. Tosin en tiedä olisimmeko sitä paljua muutenkaan halunneet. Ja voinen sanoa, voisi tehdä aika monelle hyvää elää hetki vettä säästellen, sillä pidämme sitä liiaksikin itsestään selvyytenä. Ja täällä saaristossa tuo puhdas makea vesi on kultaakin arvokkaampi asia <3 Ja kun tuo puhdas oma vesi oli saatu, oli yksi huoli vähemmän. Toinen erittäin iso asia meillä oli talon lämmitys… nyt tämä 500m2 jätti lämmitettiin sähköllä. Fortum oli toki asiasta kovasti mielissään, me emme !! Jotain siis sillekin oli tehtävä. Onneksi taas maltoimme mielemme ja saimmekin erittäin hyvän tarjouksen ilmavesilämpö-järjestelmästä ja se lämmittäköön taloamme jatkossa. Laitamme taloon myös takan, joka taatusti tuo kaivattua lisälämpöä sekä kodikkuutta myrskyisiin sadepäiviin. Takan valintakin oli yllättävän helppo. Meillä molemmilla oli mielessä samanhenkinen tulisija ja kun kerta sen saimme vielä edullisesti näyttelyhintaan, ei tarvinnut sitä kauaa pohtia. Nyt takka on tuolla verstaalla odottamassa kasaamista.

Olemme saaneet täällä hiukan jo rempaakin tehtyä, muutamia välineiniä kaadettua,  laminaattia purettua. Sen alta paljastui äärettömän kaunis alkuperäinen lattia, jota ei kuitenkaan harmillisesti voida jättää esille kuin työhuoneeseen . Onneksi sentään sinne . Muualla  lattia on sen verta huonossa kunnossa ja paikattavaa on paljon, että joudumme laitamaan pintaan uuden pinnoitteen, mikä se sitten loppuviimeksi on jää nähtäväksi, mutta ainakin se on valkoinen , se on varmaa :)

Nyt kun purimme nuo väliseinät ja laminaattilattia purettiin pääsi tuo tila oikeuksiinsa. Ihana valo, ikkunoista tulee valoa kauniisti ja näkymä onkuin panorama kuva. Ihan henkeä salpasi , kun ensi kertaa astuin tilaan. En tiedä avautuuko se näin kännykkäkuvien perusteella?

Keittiö suunnitelmat on myös  tehtynä ja kodinkoneet valittuna. Sekin taisi olla  selkeä heti alkuvaiheessa. Pyrimme tekemään mahdollismman helpolla ja koska keittiö tulee entisen neuvotteluhuoneen ja invavessan tilalle hyödynsimme vanhoja vesipisteitä.
Toisaalta kyllä nautin tästä "matkasta" , suunnitellaan ja toteutetaan pikkuhiljaa, toisaalta se keittiö olisi jo mukava saada. Olemme nimittäin eläneet nyt 15 viikkoa keittolevyn turvin ja kesällä toki grillasimme paljon… ja kokeilimme monen moisia versioita ruuista joita voi valmistaa grillissä... Jaa niin ostimmehan me vihdoin mikroaaltouunin pariviikkoa sitten :)  Hyvin siis pärjätty 3 kk näinkin alkeellisella keittiövarustuksella.
Mieheni opiskelut jatkuvat  ja rempaa teemme hissukseen ..
Haaveenahan oli tehdä remontti ainakin keittön osalta heti, mutta koska elämä ei mene aina käsikirjoituksen mukaan, ei se mennyt tälläkään kertaa..

Itseasiassa kaupat talosta teimme vasta reilu viikko sitten. Oi se oli onnellinen hetki ja kohtahan heti ensimmäinen seinä menikin nurin …. :)
Kesä-ja heinäkuu taisikin mennä siihen kun kunnalla päätettiin ja ei päätetty ja päätettiin ja ei päätetty…
emme arvanneet leikkiin ryhtyessämme talon ostamisen olevan näin hemmetin hankalaa… myymisen kylläkin,  etenkin näinä aikoina. Myynti meillä meni kuten "käsikirjoituksessa " ;) mutta ostaminen ..eka se vanha hirsitalo ja nyt tämä … voi hemmetti !!! Toki sen ymmärrän, että toimistorakennus tulee muuttaa asuinrakennukseksi , mutta ne kaikki muut "lakipykälät", pilkun viilaukset ja …
huh huh !!
Nyt kuitenkin se on vanha juttu ja eteenpäin sano mummo lumessa .

Ihanaa syyskuuta <3

Laitan muutamia kuvia jälleen , hiukan rempan etenemisestä yms alkupäivien kuvista <3
Keittiösuunnittelua

Viking Line 

Vastaanottotiski purettu


vanhaa lattiaa ja jonkun työpiste ollut liian kauan samassa kohtaa ;)

Kesän uintireissulta

Buffalo ja vierasvene satama 

<3 
-Virpi -

1 kommentti:

  1. Juuri eilen lähetin ystävälleni kortin, jossa luki jotenkin niin, että sotkuisimmillakin langoilla on tapana järrjestyä. Hienoa, että solmuista huolimatta pääsitte vihdoin aloittamaan talon muokkaamisen kodiksenne - siitä tulee varmasti upea. Vaikka parasta taitaa olla tuo ympäröivä maisema ja luonto :)

    VastaaPoista