maanantai 2. helmikuuta 2015

edistystä on tapahtunut ...

Elämä jatkuu saaristossa … monen asian summana, tuli pitkä tauko päivitykseen, vaikkakin on paljon ehtinyt tapahtua tänä aikana. 
Lattia sai pintaansa kerroksen betonipohjaista itsesiliävää (?) lattiatasoitetta 1250 kg eli 50 säkkiä , jonka  työstimme mieheni kanssa kaksin !! aina yksi säkki kerrallaan sekoitettiin ja levitettiin. Olin poran ja vispilän varressa parinkymmenen säkin verran, kunnes siirryin levityshommaan.  Ei ollut ihan helppoa sekään, kuten sen osittain paikanpäälä huomaa..ja ihan sairaan raskasta hommaa ! Mutta yhtäkaikki , ihan itse teimme. Kuten myös maalauksen … siis kolme maalikerrosta . Voi , oli kuin unessa, kun kaikki ympärillä oli ihan valkoista, aika huikea ja kaunis näky .Ja tämä kaikki rykäistiin  syyslomaviikolla, kun Mikolla oli lomaa koulusta, mutta lapset puolestaan olivat täällä koulussa. Olihan siinä toki sumplimista, ja juurikin tuona lattian valamispäivänä, oli lapset evakossa eväiden kera meidän makkarissa useamman tunnin !!! Onneksi paikallinen ravintola Hjalmars on avoinna ympäri vuoden ja   pääsimme pizzalle koko konkkaronkka. Suosittelen muuten erittäin lämpimästi , pizzat ovat todella hyviä !

Lattia siis maalattu lattiamaalilla , seinät, jotka maalasin Jeanne d `Arc Livingin Vintage paint liitumaalilla on myös nyt valmiit. Seinät oli levytetty ja laitoimme pintaan sellaisen rappingin ( hmm, oikea sana ei varmaankaan, mutta kuvaa hyvin pintaa) jotta pinta on rapatun epätasainen. Maalin pinta on kaunis ja mattainen. Keittiössä lieden ja pesualtaan seiniin hieroin useita kerroksia väritöntä JDL vahaa, ja on nyt pyyhittävissä rätillä. 

Keittiökaapistot tulevat Turun Kalustetukusta ja asensimme ne itse. Ovien taakse kätkeytyy sisälaatikot. Halusin rauhallisen ja yhtenäisen ilmeen keittiöön, joka on suorassa yhteydessä muuhun tilaan. Invavessan puolella on erilliset laatikot.  Keittiön liesituuletin on Faber-merkkinen ja mielestäni muotokieleltään  ihanan simppeli. Tehokas ja kaunis, tykkään. Keittiö on siis entisen neuvotteluhuoneen ja invavessan paikalla. Invavessan puolella on tiskiallas ja jääkaappi. Emme halunneet integroituja kodinkoneita, vaan  kaikki koneet on valkoisia ja selkeästi näkyvillä. Tiskari ja uuni ovat Mielen ja jääkaappi on Festivon .Valkosina  ehkä inan vanhanaikaiset , mutta omaa silmää se mielyyttää. Koska  ajatuksena oli että  keittiön  täysin valkoinen,  on myös allas valkoinen  ja kaiken kruunaa  valkoinen hana joka on  kaunis kuin koru. Työtasoista  yksi  on puuta, se on Korppoon  koulun puutyöluokan vanha työtaso, joka on hiottu kevyesti ja "kyllästetty " JDL valkoisella vahalla. Sitä on Mikko ja moni muukin taltalla hakannut ja nimikirjaimiansa  siihen raapustanut,  se on niin kaunis, rosoinen ja elämää nähnyt , niin hurmaava. Muut tasot on valkoista kuitubetonia , joka on www.betonitaso.fi kautta tilattu. Heidän asiantuntemus ja palvelu oli kyllä todella omaa luokkaansa, kiitos siitä !  Eli heidän kauttaan saa kaikki tarvittavat materiaalit ja työkalut  betonitason tekemiseen . Meidän tasot ei ole ihan viivasuorat, vaan käsityönjälki saa näkyä, josta kyllä pidän. Nuo korkeakiiltoiset kalusteovet saavat mukavasti särmää tasoista, betoni ja puutasosta, jotka molemmat ovat hyvällä tavalla rujoja. vastakohtien täydellinen liitto . 
Saareke on mieheni valmistama ja on kyllä hyvin vankaa tekoa, puusepän liitoksella kasattu , massiivipuuliimalevyä päädyt ja lankuista kasattu väliseinät. Sillä on kivasti syvyyttä ja toiselle puolelle mahtuu mukavasti istumaan jakkaroille. Keittiönpuolelle on tulossa vielä avohyllyt, lähinnä keittokirjat, keittiöpyyhkeet yms, saa siihen kätevästi. Olin jo pitkään haaveillut keittiösaarekkeesta ja olen niin innoissani, kun sellainen vihdoin on meillä.  Samalla kun siinä leipoo tai  valmistelee ruokaa  voi katsella puiden latvojen ylitse merelle…

Entisen väliseinän kohdalle laitettu vanhat hirret  tukemaan kattorakennetta , jotka ovat myös äärettömän kauniit ja tuovat muuten niin valkoiseen tilaan ilmettä. 

Takka on myös asennettu ja se on betoninen kiertoilmatakka, joka lämmittää mukavasti , kun sitä polttaa, mutta se ei kuitenkaan varaa lämpöä. Sen pintakäsittelyä emme ole vielä päättäneet, joten saa olla vielä tälläinen. Ties vaikka jäisikin tälläiseksi. 

Lämmitysjärjestelmään on saatu myös uudistusta, vihdoinkin !! Ilmavesilämpöpumppu järjestelmä , jonka asensi meille Cool Professional - Turusta. www.cool-pro.fi Hyvää ja  tarkkaa työtä, mukavia heppuja. Heitäkin suosittelen lämpimästi :) 

Tässä taisi tulla nyt kerralla niin paljon, toivottavasti jaksoitte lukea. Kuvat ryppäänä lopussa :) 
Jatkoa taitaa seurata aika pian. 
oikein mukavaa helmikuuta, ollaan jo lähes keväässä .
terkuin, virpi 
lattian valu

valkoista, valkoista, valkoista...


Invavessan entinen oviaukko 

betonitason valmistusta


Hiukan vielä kesken, valasitus ja kotelointi

Tikkaat, löytö roskalavalta13 kommenttia:

 1. No jopas on ollut urakkaa. Hienoa jälkeä olette kyllä saaneet aikaan. :)

  VastaaPoista
 2. Ootte te kyllä ihan huippuja, niin upeeta jälkee <3 ja reippaita :)

  VastaaPoista
 3. Niin hienolta näyttää! Ei uskoisi samaksi toimisto-tilaksi kuin viime kesänä. Tosi taitavia ja ahkeria olette :)

  VastaaPoista
 4. Onpa upea paikka ja kuinka hienolta tulos näyttääkään! Oma putkiremontti tuntuu tuon rinnalla lähes naurettavalta ☺️ Kiinnostaa tuo JDL- vaha. Toimiiko, mistä hankit? Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Autan sua löytään JDL -vahojen jäälleenmyyjän, jos laitat mulle vaik sähköpostia virpi ät mycountryhome.fi
   Toimii kuten maalikin, It's a miracle-paint :)

   Poista
 5. Onpas mielenkiintoinen projekti ja ihan mahtavaa löytää sinut täältä blogista! Ihmettelinkin joskus että mihin sinä katosit Tampereelta...
  Oikein valoisaa, ressitöntä ja idearikasta kevättä toivottelee entinen asiakkaasi!

  VastaaPoista
 6. Wau! Ompa upea koti teillä! Niin kaunista kaikki.

  VastaaPoista
 7. Kyllä upealta näyttää ja lopputulos...NAM! Meillä on edessä lattioiden uudelleen mmalaus.. ei kestä tää mikä nyt on..

  VastaaPoista
 8. Niin kaunista kuin olla ja voi ja kyllä olettekin ahertaneet kaiken tämän eteen. Täältä täydet pisteet ja paljon enemmän, tikkaat oli myös tosi hyvä löytö ja niin tarpeelliset. Siinä pieni valkoisen suloinen koiruli tepastelee niin tyytyväisen oloisena, täältä rakkaita terveisiä hälle:)
  Näyttää niin hyvältä ja valoisalta sitä minä rakastan!
  Kevät auringon paistetta teille ahkerille ja iloista mieltä!

  VastaaPoista
 9. Valtavan kaunis koti teillä, sisustus on persoonallinen ja rouhea. Blogisi meni heti seuraukseen. Kuvia katselisin mielelläni vielä isompinakin :)

  VastaaPoista
 10. Hei!! Hirrmuisen kaunista! Meilläkin mietinnässä betonivalulattian maalaus. Millä tuotteella olette lattian maalanneet? Onko kovin liukas? Kävin katsomassa yhtä maalattua betonilattiaa ja se tuntui kovin liukkaalta. Mietin miten toimii lasten ja koiravanhusten kanssa...

  VastaaPoista
 11. Aaah, onpa teillä kaunsita siellä♥

  Terkut ja kukkuu! Oli mahdottoman kiva tavata ja jutskailla silloin Forumin pop upissa! Toivottavasti taas jossakin törmätään :)

  VastaaPoista